Öppettider, söndag

Badet: 10.00 - 18.00. Relaxen: 10.00 - 18.00.

Simskolegrupper

Fötter vid kanten

För att barnen ska få ut så mycket som möjligt av våra simskolekurser har vi delat upp dem i olika kunskapsnivåer. Om ni är tveksam på vilken grupp ert barn passar bäst i, rådgör med någon av våra siminstruktörer. Kom ihåg att alla barn är olika och de lär sig nya saker i sitt eget tempo, därför går de ibland samma grupp flera gånger innan de avancerar till nästa nivå.

Plankton 3-5 år
Vi fokuserar på att leka fram vattentrygghet genom att öva mycket vattenvana och att flyta på mage och rygg. Barnet har en vuxen med sig i vattnet.

Maneten 4 år fyllda  (inga förkunskaper)
Vattenvanegrupp för de barn som ännu inte lärt sig att doppa huvudet och kan vara under vattnet. Vi leker fram vattentrygghet. Det är vanligt att gå denna grupp 1-2 ggr.

Pirayan 4 år fyllda
Kravet här är att barnet redan ska vara vattenvan för vi simmar under vattnet. Vi övar på grundtekniken för arm- och bentag till bröstsimmet och även på att flyta på mage utan hjälpmedel. Det är vanligt att gå denna grupp 1-2 ggr.

Pirayan fortsättning, 4 år fyllda
För att gå denna grupp så måste barnet ha gått pirayan först. Här kan vi redan grundtekniken för arm- och bentag till bröstsimmet och flyter själva på magen utan hjälpmedel. Vi övar på att flyta samtidigt som vi simmar arm- och bentag till bröstsimmet och jobbar på koordinationen. Det är vanligt att gå denna grupp 1-2 ggr.

Delfinen, 4 år fyllda
I denna grupp kan vi redan flyta på mage utan hjälpmedel och simmar arm- och bentag till bröstsimmet med relativt god koordination under vattnet. Vi övar på att kunna simma en längre sträcka under vattnet och övar på att förbättra tekniken och koordinationen i bröstsimmet. Vi övar även på att flyta på rygg utan hjälpmedel. Det är vanligt att gå denna grupp 1-2 ggr.

Späckhuggaren, 5 år fyllda
Här kan man redan simma bröstsim ca 3m under vattenytan och flyta på rygg utan hjälpmedel. Vi simmar både i undervisningsbassängen samt i äventyret för att känna på djupet. Här filar vi på tekniken i bröstsimmet ex huvudet ovanför vattnet. Vi övar på liksidigt ryggsim för att senare kunna lära oss att livrädda. Det är vanligt att gå denna grupp 1-2 ggr.

Späckhuggaren fortsättning, 5 år fyllda
Här kan barnet god koordination/teknik i bröstsimmet och simmar ca 5m bröstsim med huvudet ovanför vattenytan och ca 3m liksidigt ryggsim. Vi simmar både i undervisningsbassängen och i äventyret. Det är vanligt att gå denna grupp 1-3 ggr.

Sim o Livgruppen, 5 år fyllda
Första steget i motionsbassängen. Här kan vi simma 25m bröstsim samt 10m liksidigt ryggsim. Vi slipar på tekniken i båda simsätten med mycket längd simning, vinklade fötter osv. Här läggs också grunderna för att lära sig att livrädda sig själv och andra.

Sim o Livgruppen fortsättning, 5 år fyllda
Nu kan vi simma 100m bröstsim samt 25m liksidigt ryggsim. Vi fokuserar på att bli simkunniga dvs. kunna falla i vattnet och kunna simma 200m varav 50m på rygg. Med livräddningen tar vi ett steg längre ex. konstgjord andning, stabilt sidoläge och vi försöker oss på märket bronsbojen.

Simskola 8-12 år
Inga förkunskaper, individuellt anpassat i grupp.